• DEŇ ZEME

          • Ďen Zeme je príležitosťou na oslavu našej planéty a životného prostredia 🌏. My sme sa tento deň rozhodli osláviť uprataním okolia školy a úpravou školskej záhradky 🌺

          • Športujeme:)

          • V týchto jarných dňoch sa rozbiehajú rôzne športové aktivity, turnaje, ktorých sa naši žiaci veľmi radi zúčastňujú.  U nás v škole sa  uskutočnil turnaj v stolnom tenise, zúčastnili sme sa Bratislavskej ligy v malom futbale a  postúpili  do osemfinále BA kraja. Nasledoval futbalový turnaj za  vysokej účasti žiakov. Zabavili sme sa, zašportovali  a utužili priateľstvá.

             

          • Veľtrh podnikateľských talentov

          • Dňa 16.4.2024 žiaci tretích ročníkov navštívili zaujímavé podujatie, "Veľtrh podnikateľských talentov" organizovaný neziskovou organizáciou Junior Achievement. Mali príležitosť prezrieť si stánky študentských firiem, ktoré ich môžu inšpirovať v ďalšom ročníku v rámci predmetu Cvičná firma a taktiež si mohli naživo pozrieť prezentácie študentov v anglickom jazyku. Veľtrh sa konal v priestoroch obchodného centra Nivy na Mlynských nivách v Bratislave.

          • Slovenské národné múzeum

          • Žiaci II. A triedy 27.03.2024 navštívili SNM. Okrem dobrej nálady, ktorú si so sebou priniesli,  získali cenné informácie o exponátoch a zbierkach,  ich histórii. Zažili sme  nečakané momenty bádania,  vnímali  muzeálnu estetiku. Zaujímavý  výstavný  priestor s grafickým dizajnom a so zvukovými nahrávkami ostane v našich spomienkach nadlho.

          • Kontraktačný deň cvičných firiem Šala

          • Na 13. kontraktačnom dni cvičných firiem v Šali sa naši žiaci veľmi pekne umiestnili. 

            Cvičná firma Royal Athletic Complex, s. r. o.: 1. miesto, kategória web stránka a e-shop

            Cvičná firma Diced, s. r. o.: 1. miesto, kategória leták

                                                            2. miesto, kategória logo a slogan a kategória stánok

                                                            2. miesto, Karin Smiščíková, kategória prezentácia cvičnej firmy

            Všetkým našim žiakom, ktorí prispeli k tomuto úspechu srdečne blahoželáme:)

          • Zážitkové učenie na hodine nemeckého jazyka

          • Zážitkové učenie je jedna z najúčinnejších foriem učenia sa. Ak na vlastnej koži zažijeme niečo zaujímavé, vytvoria sa nám skutočné spomienky, ktoré pretrvávajú omnoho dlhšie.  Žiaci 1.C triedy si v piatok 22.3.2024 na hodine nemeckého jazyka osvojili formou zážitkového učenia“ Zvyky a tradície počas Veľkej noci v Rakúsku“.

            Pripravili veľkonočnú kyticu, ktorú tvoria bahniatka, na ktorých sú zavesené vajíčka, napísali veľkonočné blahoželania, ktoré následne čítali. Tiež si vyskúšali hľadanie veľkonočných vajíčok,  typický veľkonočný zvyk pre Rakúsko. Pripravili si  kvíz o Veľkej noci a hodinu ukončili konzumáciou sladkého veľkonočného jahniatka, ktorý upiekla pre spolužiakov šikovná Laura Lužová.

             

             

          • Divadelná hra "Čaute" v škole

          • Naša škola sa nedávno stala miestom premiéry tzv. classroomplay (divadelná hra v priestoroch školy) „ČAUTE“ z dielne SND v réžii Róberta Rotha. Témou inscenácie  bola starostlivosť o duševné zdravie a prevencia. Dvaja herci Alexandra Lukáčová a Krištof Melecský študentom rozohrali príbeh dvoch priateľov, od bežných rozhovorov až po vyhýbavé situácie, kedy sa snažia niečo zo svojho vnútra zakryť. Tento spôsob komunikácie s mladými o zaujímavých a často pálčivých témach je populárny divadelný princíp a má už tradíciu v mnohých krajinách. Cieľom je zapojiť sa do boja za destigmatizáciu vyhľadania odbornej pomoci, ukázať mládeži, že vyhľadať terapeuta, školskú psychologičku nie je hanba. Zároveň má však inscenácia tínedžerov povzbudzovať v utužovaní záujmu o seba, o kamarátov a upevňovať kolektív.
             

          • Otvorenie Dverí do Nemeckej Kultúry

          • V dňoch 14. a 15. marca 2024 mali žiaci 1.C a 3.E príležitosť na obohatenie svojich vedomostí prostredníctvom návštevy Goethe Inštitútu v Bratislave. Táto vzdelávacia inštitúcia je zameraná na šírenie nemeckého jazyka a kultúry.Jednou z hlavných častí návštevy bola interaktívna hodina nemeckého jazyka, ktorá umožnila našim žiakom rozšíriť svoje jazykové zručnosti a zdokonaliť sa v konverzácii. Skúsení učitelia vytvorili príjemné a podnetné prostredie, ktoré ich za povzbudilo k aktívnej účasti. Témy boli ekologické cestovanie a nemecká krajinoveda.Dôležitou časťou bola aj prehliadka knižnice Goethe Inštitútu, kde sa mohli oboznámiť s bohatou zbierkou nemeckých literárnych diel.

            Návšteva Goethe Inštitútu v Bratislave bola pre našich žiakov nielen príležitosťou na preskúšanie si svojich vedomostí na interaktívnej hodine nemeckého jazyka, ale aj cestou k lepšiemu pochopeniu a objavovaniu nemeckej kultúry.

          • Darovanie krvi

          • Čo je v živote najcennejšie? Predsa  sám život a zdravie!

            Sme radi, že naši žiacu vedia, že DARCOVSTVO KRVI symbolizuje nezištnú pomoc nielen blízkym, ale komukoľvek kto to najviac potrebuje. Za ich výnimočný čin, darovanie krvi v rámci kampane VALENTÍNSKEJ KVAPKY KRVI dňa 23. 02. 2024 im  patrí veľká VĎAKA!!!

          • Hodina angličtiny netradične

          • Hodiny angličtiny už dávno nie sú len o práci s učebnicou a gramatikou, ale aj o objavovaní jazyka cez kultúrne aspekty. Kultúra každej krajiny neodmysliteľne zahŕňa aj jedlo. A čo by mohlo byť príznačnejšie pre Anglicko ako tradičné anglické raňajky?
            Preto si študenti 1.A, 2.skupina pripravili klobásky, toasty, vajíčka, fazuľky v paradajkovej omáčke, grilované šampiňóny, slaninku a paradajky. Nechýbali ani tradičné maslové sušienky a pomarančová marmeláda. K tomu si uvarili English breakfast tea a užívali si atmosféru raňajkovania ako v Anglicku. Takúto hodinu anglického jazyka si všetci naozaj vychutnali 😊
             

          • Mladý účtovník

          • 16. 2. 2024 sa na našej škole konalo školské kolo Mladý účtovník 2024. Zúčastnili sa ho naši šikovní maturanti, možno budúci účtovníci v praxi.

             

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            pomôžte aj Vy nasmerovať 2 % daní na náš Neinvestičný fond pri Obchodnej akadémii Imricha Karvaša Bratislava.

            Dovoľte poďakovať sa Vám aj takto za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. Aj vďaka Vášmu ústretovému postoju sa nám stále viac darí pripravovať pre našich žiakov kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácií, ako je aj náš neinvestičný fond. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky získané z 2 % budú použité na skvalitnenie výchovno - vzdelávacieho procesu na škole a skvalitnenie vybavenia školy.  

            ĎAKUJEME:)

            Viac informácií nájdete tu:

            https://oaikba.edupage.org/percenta2/

          • Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami študenti. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/oaikba/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 19.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

             

          • Lyžiarsky kurz

          • Lyžiarsky výchovno- vzdelávací kurz sa tento rok uskutočnil od 21.- 26. januára 2024 na Donovaloch.  Študenti druhého ročníka sa  zdokonalili v lyžovaní, snowboarde. Užili si sneh a prírodu, utužili vzájomné vzťahy aj s učiteľmi, zabavili sa a nabrali novú energiu pre ďaľšie štúdium. 

          • Súťaž v spracovaní textu na počítači

          • Dňa 25.01.2024 sa na našej škole uskutočnila súťaž ZAV Zvolen 2024 💻 (online súťaž v spracovaní textu na počítači).  Naši žiaci sa aktívne zapojili, dosiahli veľmi dobré výsledky v troch súťažných úlohách. Hodnotila sa rýchlosť a chybovosť písania. Zúčastneným žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Deň otvorených dverí

          • 11.1.2024 v rámci Dňa otvorených dverí mali naši hostia možnosť zúčastniť sa skutočného vyučovania, vypočuť si od učiteľov, aj priamo od žiakov o výhodách štúdia na našej škole. Všetkým ďakujeme za účasť a tešíme sa na nových žiakov v septembri 2024:)

          • Štastné a veselé Vianoce všetkým praje OAIKBA:)

          • Aj my sme sa pripravovali na Vianoce! V predvianočnom čase sme si zašportovali, navšívili hokej na Slovane, porozdávali darčeky a pripravili "vianočný punč". Užili sme si  predsviatočný čas bez učenia,  tak trochu inak, neformálne. Podebatovali  sme s učiteľmi, aj navzájom na rôzne témy, zahrali sa spoločenské hry, z recyklovaných materiálov vyrábali ozdoby (v spolupráci so spoločnosťou ADEL,https://www.adelslovakia.org/ ). Jednoducho sme si užili spoločné, veselé  chvíle. Už teraz sa tešíme, že sa v zdraví a s novou energiou stretneme v Novom roku 2024:)

          • Rýchle prsty - súťaž v spracovaní textu na PC

          • V réžii Ing. Zuzany Bartalovej a PaedDr. Ronalda Pódu sa uskutočnila súťaž Rýchle prsty - súťaž v spracovaní textu na PC.  Naši najlepší študenti v tejto súťaži boli odmenení v 2 kategóriách:

            10-minútový odpis na rýchlosť: 1. miesto Patrik Rebro (V. D), 2. miesto Anna Stahoňová (V. D), 3. miesto Simona Synáková (IV. E),

            odpis na presnosť v ATF programe: 1. miesto Lucia Ichmannová (IV. AF), 2. miesto Janka Horváthová (IV. E), 3. miesto Teo Fabrici (III.E).

            Tešíme sa z pekných výkonov a víťazom srdečne gratulujeme:)