• Druháci počas maturít

          • Počas maturít  sme strávili príjemný deň v prírode. So žiakmi II. C a II. E sme absolvovali náučný chodník Červený most – Železná studnička. Železná studnička nás očarila nádychom romantiky, dobrým počasím, turistikou a na záver sme si vychutnali malú opekačku, podelili sme sa, každému sa ochutnávka ušla a mohol si ju v spoločnosti spolužiakov vychutnať.

          • galéria Nedbalka

          • V máji sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili komentovanej prehliadky - vzdelávacieho programu - v galérii Nedbalka. Zaujalo ich nielen zaujímavé architektonické riešenie budovy, ale i množstvo rôznorodých vystavených diel z obdobia Moderny.  Veríme, že ich budú tieto zážitky inšpirovať aj v rámci kreatívnej práce v predmete Digitálny dizajn.

          • 20. rokov v Európe a kreativita na hodinách nemčiny

          • 9. mája všetci Európania oslavovali Deň Európy. Pri príležitosti 20.výročia od založenia Európskej únie sme sa s triedou V.D vybrali navštíviť náš slovenský Dom EÚ v Bratislave. Naši prvovoliči boli z pripraveného workshopu nadšení, pretože si otestovali nie len schopnosť komunikovať v nemeckom jazyku, ale tiež nadobudnuté vedomosti, čo im v Kahoot kvíze prinieslo aj zaujímavé výhry. Ďakujeme Kancelárii Európskej parlamentu v Bratislave za možnosť rozšíriť si naše poznanie😊. Takto a aj rôznymi inými spôsobmi sa učitelia snažia na hodinách nemčiny rozvíjať kreativitu, podporovať žiakov v snahe o sebarozvoj a zvyšovať záujem o štúdium cudzích jazykov, u nás najmä nemčiny. Vytvárajú so žiakmi  vlastné tipy na učenie cudzieho jazyka, reklamy k výrobkom, nástenky na určitú tému, vymýšľajú nadpisy k vlastným výtvarným dielam.  Na spestrenie hodiny používajú pantomímu a učenie v skupinách na stanovištiach a pod. 

              

             

          • Exkurzia Zlín 2024

          • Začiatkom mája sme so žiakmi navštívili mesto Zlín. Prvá zastávka bol Filmový uzol 📽, kde si žiaci mohli vytvoriť svoje vlastné animácie, spoznávali sme históriu a osobnosti zlínskych ateliérov. Zašli sme tiež do slávnej fabriky firmy Baťa 💼, pozreli sme si legendárnu kanceláriu a vyviezli sme sa až na vrchol mrakodrapu s krásnym výhľadom na mesto. Hneď vo vedľajšej budove sme si na záver pozreli expozíciu topánok 👠  z celého sveta a pre celý svet. 

          • Otvorenie Dverí do Nemeckej Kultúry - návšteva Goethe inštitútu


          • V dňoch 14. a 15. marca 2024 mali žiaci 1.C a 3.E príležitosť na obohatenie svojich vedomostí prostredníctvom návštevy Goethe Inštitútu v Bratislave. Táto vzdelávacia inštitúcia je zameraná na šírenie nemeckého jazyka a kultúry.
            Jednou z hlavných častí návštevy bola interaktívna hodina nemeckého jazyka, ktorá umožnila našim žiakom rozšíriť svoje jazykové zručnosti a zdokonaliť sa v konverzácii. Skúsení učitelia vytvorili príjemné a podnetné prostredie, ktoré ich za povzbudilo k aktívnej účasti. Témy boli ekologické cestovanie a nemecká krajinoveda.
            Dôležitou časťou bola aj prehliadka knižnice Goethe Inštitútu, kde sa mohli oboznámiť s bohatou zbierkou nemeckých literárnych diel.

            Návšteva Goethe Inštitútu v Bratislave bola pre našich žiakov nielen príležitosťou na preskúšanie si svojich vedomostí na interaktívnej hodine nemeckého jazyka, ale aj cestou k lepšiemu pochopeniu a objavovaniu nemeckej kultúry.