• Štastné a veselé Vianoce všetkým praje OAIKBA:)

          • Aj my sme sa pripravovali na Vianoce! V predvianočnom čase sme si zašportovali, navšívili hokej na Slovane, porozdávali darčeky a pripravili "vianočný punč". Užili sme si  predsviatočný čas bez učenia,  tak trochu inak, neformálne. Podebatovali  sme s učiteľmi, aj navzájom na rôzne témy, zahrali sa spoločenské hry, z recyklovaných materiálov vyrábali ozdoby (v spolupráci so spoločnosťou ADEL,https://www.adelslovakia.org/ ). Jednoducho sme si užili spoločné, veselé  chvíle. Už teraz sa tešíme, že sa v zdraví a s novou energiou stretneme v Novom roku 2024:)

          • Rýchle prsty - súťaž v spracovaní textu na PC

          • V réžii Ing. Zuzany Bartalovej a PaedDr. Ronalda Pódu sa uskutočnila súťaž Rýchle prsty - súťaž v spracovaní textu na PC.  Naši najlepší študenti v tejto súťaži boli odmenení v 2 kategóriách:

            10-minútový odpis na rýchlosť: 1. miesto Patrik Rebro (V. D), 2. miesto Anna Stahoňová (V. D), 3. miesto Simona Synáková (IV. E),

            odpis na presnosť v ATF programe: 1. miesto Lucia Ichmannová (IV. AF), 2. miesto Janka Horváthová (IV. E), 3. miesto Teo Fabrici (III.E).

            Tešíme sa z pekných výkonov a víťazom srdečne gratulujeme:)

          • Exkurzia Viedeň

          • Dňa 13.12. 2023 sa naši žiaci  zúčastnili exkurzie do Viedne. Navštívili Prírodovedecké múzeum a poobede si užili atmosféru vianočných trhov na Radničnom námestí

          • Exkurzia LKW Walter

          • Naši štvrtáci  12.12.2023 navštívili našu partnerskú firmu LKW Walter vo Viedni. Dozvedeli sa priamo na mieste o fungovaní úspešnej logistickej firmy, najväčšej v Európe. Veríme, že im získané poznatky pomôžu v rozhodovaní sa o budúcom profesnom zameraní.

          • Deň otvorených dverí - zmena!!!

          • Na prvom mieste je pre nás bezpečnosť našich súčasných, aj budúcich žiakov, preto sme sa rozhodli Deň otvorených dverí  v našej škole preložiť (namiesto 7.12.2023) na 11. január 2024.  Za pochopenie ďakujeme a tešíme sa na VÁS neskôr.

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem

          • Tento rok sa naše 4 cvičné firmy opäť zúčastnili na Medzinárodnom veľtrhu CF, ktorý sa konal v Bratislave 29.-30. novembra 2023. Už tradične obsadili popredné miesta v jednotlivých súťažiach a  ako pilotná škola  sme obdržali ocenenie pri príležitosti 25. výročia cvičných firiem

            Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) v spolupráci so Slovenským centrom cvičných firiem (SCCF)  vyhlásil súťaž „JUPOV 2023“(Juniorské podnikateľské vzdelávania) – podnikavosť mladých / rozvoj podnikavosti – Enterpreneurship / business“.

            V rámci JUPOV súťaží získala cvičná firma Travel Surprise, IV.D trieda, tieto ceny:

            1. miesto za najlepšie logo so sloganom

            1. miesto za najlepší instagram post

            2. miesto v kategórii absolútny víťaz JUPOV.

            Cvičná firma Royal Athletic Complex získala 3. miesto za najlepší reklamný šot.

            Projekt Pošlime klastre do školy trval od júna do októbra 2023. Žiaci IV. E (najmä Laura Kocúrová, Simona Synáková a Matúš Varga) počas projektu vypracovali podnikateľský zámer a pripravili video pre HEMP CLUSTER. Tento projekt bol predstavený aj širokej verejnosti, ktorá mohla o ňom hlasovať. Tu vyslovujeme veľkú vďaku za všetky odoslané hlasy, ktoré prispeli k umiestneniu medzi všetkými zúčastnenými školami - obsadili sme 3. miesto (vyhlásené na Medzinárodnom veľtrhu CF).

          • Imatrikulácie 2023

          • Aj tento rok prebehli na našej škole imatrikulácie prvákov v réžii školského parlamentu a tretiakov. Prváci prechádzali tradičným rituálom prijímania do radu študentov. Pripravili sme im program, aby sa mohli prejaviť ako šikovný jednotlivec, ale aj ako súdržný kolektív. Všetci prváci bez problémov zvládli zadané úlohy a stali sa tak členom rodiny Obchodnej akadémie Imricha Karvaša.

          • Spotrebiteľský seminár

          • Na našu školu zavítala pani riaditeľka Mgr. Zalaiová z Európskeho spotrebiteľského centra. Najdôležitejším poznaním bolo získanie poznatkov, že žiaci ako spotrebitelia majú právo obrátiť sa na predávajúceho so žiadosťou o nápravu, ak nie sú spokojní s vybavením reklamácie alebo sa domnievajú, že predávajúci porušili ich práva. Fundované odpovede na otázky boli zodpovedané a prepojené s konkrétnymi riešenými prípadmi odborom ochrany práv spotrebiteľa. Hodnotné informácie nám rozšírili obzor poznania za čo ĎAKUJEME.

          • Návšteva SNG

          • Žiaci II.A a II.C sa v dňoch 8.11. a 15.11.2023 zúčastnili komentovanej prehliadky expozície "Moderna" v nových priestoroch Slovenskej národnej galérie. Mali možnosť prezrieť si diela autorov, ktorých pokladáme za najzásadnejšie pre dejiny našej slovenskej moderny. https://sng.sk/sk/sng-bratislava/podujatia/moderna    Navyše mali žiaci príležitosť vyskúšať si na vlastnej koži možnosť prezentácie a predaja obrazov priamo kurátorovi výstavy a ku koncu prehliadky zase vyrobiť svoj vlastný "kultúrny odkaz" použitím špeciálnej grafickej techniky. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila a vytvorené diela už zdobia naše učebne :-) 

          • iBobor

          • Do súťaže iBOBOR  v kategórií JUNIOR, ktorá prebiehala on-line  09. 11.2023  sa zapojili žiaci II. ročníka.Hlavný cieľ súťaže  bol  zameraný na zvýšenie usilovnosti a inteligentnosti súťažiacich. Súťaž podporila u žiakov čítanie s porozumením, kreatívnosť a logické myslenie.

            Náročnosť úloh žiakov posmelila v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií.Všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili ĎAKUJEME  a k dosiahnutým výsledkom gratulujeme:) 

            Najlepšie výsledky dosiahli:  

            Alexandra Krásna

            Linda Nováková

            Michaela Vychovalá

            Vivien Juricová

            Samuel Špánik

            Nina Zajarná

             

          • Skills of the Future

          • Dňa 08.11.2023 sa v Bratislave konala konferencia Skills of the Future- Priprav sa na budúcnosť. Konferencia sa konala v priestoroch Space UP.
            Žiaci 5.D, 5.E a 5.F mohli absolvovať množstvo zaujímavých prednášok a workshopov -  Ako napísať dobrý životopis, Ako zvládnuť svoj prvý pohovor alebo Ako rozvíjať svoj talent. Zaujímavá bola úvodná diskusia na tému: Stret generácií XYZ, kde vystúpil Oskar Barami (influencer), Ján Stareček (Managing Director) a Eva Kováčová (Liga proti rakovine- riaditeľka). Žiaci si z konferencie odniesli cenné informácie.

          • Halloween v škole

          •  

            👻🎃 Školský parlament OAIKBA zorganizoval príjemnú akciu Halloween v škole. Každý, kto mal záujem, mohol prísť do školy v zaujímavej maske alebo vyrezať tekvicu. Najlepšie masky a tekvica boli ocenené. Všetkým, ktorí sa zapojili ďakujeme 👻🎃. 

             

          • DOBROVOĽNÁ KVAPKA KRVI

          • DOBROVOĽNÁ KVAPKA KRVI mala veľký úspech. Zúčastnili sa jej žiaci a priatelia našej školy, ktorí neváhali a s pocitom záchrany životov sa aktivity zúčastnili. Podali pomocnú ruku a ich odhodlanie darovať krv, prekonať samého seba,  prispieva k výnimočným skutkom a súdržnosti. Sme vďační, že život a zdravie iných nie je našim žiakom a priateľom školy ľahostajní. Patrí im VEĽKÉ ĎAKUJEME.

          • Slovenské múzeum dizajnu

          • Žiaci všetkých druhých ročníkov sa v rámci predmetu Digitálny dizajn zúčastnili v dňoch 17.10.2023 a 25.10.2023 exkurzie v Slovenskom múzeu dizajnu na Kollárovom námestí v Bratislave. Počas zaujímavého výkladu, priamo od kurátorky zbierky, mohli vidieť rôzne exponáty z histórie i súčasnosti slovenského dizajnu.

          • IT FITNESS TEST

          • Naši druháci sa pod vedením Ing. Beáty Rizovovej zúčastnili IT Fittness testu. Najlepšie výsledky v tejto oblasti digitálnych zručností dosiahli žiaci: Matúš Stranovský (88 b.), Gréta Piptová (80 b.), Sophia Ella Majerská (80 b.), Norbert Salkovič (80 b.), Alex Hrodek (80 b.).  Všetkým gratulujeme:)

          • Učíme sa myslieť ekologicky

          • Triedy prvých ročníkov sa zúčastnili workshopu Zelený krok ♻. Cieľom bolo zoznámenie sa so základnými konceptmi ekológie a  pochopiť dôležitosť ekologického myslenia v každodennom živote. Za realizáciu workshopu ďakujeme organizácii ADEL Slovakia 🙂. 

          • Rýchle prsty

          • V dňoch 27.09.2023-29.09.2023 sa konal štvrtý ročník celoštátneho sústredenia Slovenské rýchle prsty v spracovaní textu na počítači vo veľkej aule budovy Bratislavského samosprávneho kraja. 

            Žiaci z celého Slovenska si mohli vyskúšať tréningy pod vedením pani Zaviačičovej (9-násobná majsterka sveta v písaní na klávesnici, držiteľka svetového rekordu 925 čistých úderov za minútu) a pod vedením Jonáša Valu (juniorský 6-násobný majster sveta v písaní na klávesnici). 

            Našu školu reprezentovali žiaci IV.C triedy: Matúš Rácz, Adam Rakický a Viktória Nyitrayová

          • Európsky deň jazykov

          • V dňoch 26.-28.9.2023 sme si na hodinách cudzích jazykov s niektorými skupinami v triedach 1.A, 1.C, 1.D, 1.E a 3.E pripomenuli Európsky deň jazykov, ktorý sa z iniciatívy Rady Európy oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. Cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania. Žiaci sa mohli zapojiť do rôznych aktivít: hrali jazykové hry, v skupinách vyhľadávali zaujímavosti o nemecky hovoriacich krajinách, cez počúvanie skúšali uhádnuť o aký cudzí jazyk ide, hľadali najdlhšie slová alebo si potrápili jazyk na nemeckých a anglických jazykolamoch. Na záver si mohli pochutiť na sladkostiach z rôznych krajín alebo si dať čaj s mliekom.

          • Triedne aktívy

          • Vážení rodičia,

            pozývame vás na triedny aktív, ktorý sa koná v kmeňových triedach, v utorok 26.9.2023 o 15.30 h. Máte možnosť stretnúť sa s triednymi učiteľmi, dozvedieť sa o dôležitých udalostiach školy. Tešíme sa na vašu účasť!

          • Spomienky z minulého školského roka nám zostali.

          • Nový školský rok sa už síce začal, ale spomienky z toho minulého nám zostali 🙂✨... Zažili sme rôzne výlety, exkurzie, opekačky a mnoho ďalšieho. Veríme, že aj tento rok sa budeme mať minimálne tak dobre ako ten minulý 😍.